Voor steeds meer organisaties is data een asset en een onderdeel van de bedrijfsstrategie. Informatiecontinuïteit vereist een hierop ingerichte organisatie. HIBRID Conclusion ondersteunt bij het bepalen van de DataOps Blauwdruk: het ontwerpen en ontwikkelen van een passende DataOps-organisatie die goed aansluit op de bedrijfsdoelen.

Provisioning & Configuration Management

Als eerste kijken we naar de inrichting van ‘Provisioning & Configuration Management’. Hiermee garanderen we de beschikbaarheid van het dataplatform, afgestemd op het niveau van jouw bedrijfskritische toepassing(en) met geoptimaliseerde kosten. Het omvat de volledige stack van informatieproduct tot de onderliggende infrastructuur binnen het (hybride) Cloud Platform. Samen met jouw organisatie stellen we vast wat de vereisten zijn voor beschikbaarheid, betrouwbaarheid, onderhoudbaarheid en onderhoudsgemak van de service die past bij de huidige situatie en beoogde groei.

Provisioning & Configuration Framework

Door middel van ons ‘Provisioning & Configuration Framework’ bieden wij een structuur, afhankelijk van hoe bedrijfskritisch de applicatie is, voor een beschikbaarheidsgarantie op het gebied van:

  • Infra-as-a-code
  • Virtualisatie van cloud-servers
  • Uitwijkomgevingen voor grote calamiteiten
  • Redundant storage
  • Back-up- en restoreprocedures
  • Monitoringtools voor vroegtijdige signalering op afwijkingen
  • Redundante cloud-servers

Lift & Shift

Voor veel organisaties is de stap naar de cloud noodzakelijk, maar alles behalve eenvoudig. Daarom biedt HIBRID Conclusion een snelle eerste omzetting naar de cloud met onze ‘Lift & Shift’ service. Wij zorgen voor:

  • Uitvoering en begeleiding van het gehele proces om de informatieproducten te migreren van on-premise naar de cloud, waarbij een gelijkwaardige omgeving in de cloud automatisch wordt geprovisioneerd.
  • Naadloze migratie van bedrijfsprocessen naar een testomgeving, met zo weinig mogelijk downtime zodat de operatie kan blijven doorgaan.
  • Grondige test voordat de nieuwe omgeving in productie wordt genomen, in nauwe samenwerking met de klantorganisatie.

Met onze eigen ontwikkelde methodes verkorten wij de doorlooptijd van een migratie met gemiddeld 50% ten opzichte van een migratie vanuit eigen beheer. Daarnaast ondervangen wij potentiële problemen in de validatie van het dataplatform in de cloud. Wij voorkomen downtime door het ‘cut-over moment’ buiten de tijden van de applicatiebeschikbaarheid te faciliteren. Ook bieden we een fall-back scenario voor businesscontinuïteit bij onvoorziene problemen.  

Meer informatie?

Wil je weten wat HIBRID Conclusion kan betekenen voor een betrouwbare informatiecontinuïteit in jouw organisatie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek